Laajennuskoulutusta ja näyttöjä


Suoritin juhannuksena Rovaniemellä näytöt roduille harmaa norjanhirvikoira ja jämtlanninpystykorva, molemmat hyväksytysti. Eilen olimme pitkän illan kuuntelemassa 5-ryhmän harvinaisten rotujen koulutusta; olen kuullut nämä kolmeen kertaan, mutta aina joku on jäänyt puuttumaan. Lopultakin amerikaneskimokoira ja taiwan dog tulivat rastitetuiksi – nyt 5-ryhmä on enää kahta rotua vajaa. Tässä ryhmässä on monta hienoa, mukavaa rotua.

Espanjanvesikoiran suoritin näytöllä joku aika sitten, samoin novascotiannoutajan. Nyt on 8-ryhmä enää yhtä rotua vailla. Kaiken kaikkiaan oikein hieno ryhmä. Tykkään.

6-ryhmä sen sijaan sujuu tahmeasti – koulutuksia ei ole tai ne ovat jossain niin kaukana, ettei viitsi/pysty/kykene lähtemään. Viime vuonna suomenajokoira- ja venäjänajokoirakoulutukset jäivät väliin musertavan työtilanteen vuoksi (juuri MV-näyttelyn alla). Tänä vuonna pääsen jopa koulutuksiin, joten rasti seinään, mutta en kokeeseen, koska jäniksen- tai ketunajokoe on näkemättä (= jumimista tien reunalla sateisena päivänä koiran haukkua kaukaisuudesta kuunnellen). Kaikki kotimaiset rodut pitää suorittaa koearvostelun kautta, niitä ei saa näytöillä. Mutta kunhan saan nuo vajaat ryhmät täyteen, voin ymmärtääkseni anoa laajennus- ja näyttöoikeutta kaikkiin ryhmiin.

Kuvassa Taiwan Dog (www.zooclub.biz)