Kirjoittajasta


Olen Red Dog Day -blogin kirjoittaja Jetta Tschokkinen. Olen puoliksi laatokankarjalainen, sitä myötä suorasanainen, puhekykyinen enkä todellakaan usko nurkassa hiljaa kyyhöttämiseen. Sillä tavalla ei muutosta synny. 

Työurani olen aloittanut kesätöissä Kelassa, edennyt paperitehtaalta leirintäalueen valvojan työn kautta sanaomalehteen ja lopulta helsinkiläisiin mainostoimistoihin, joista lievän hulluuden ja alkavan burnoutin siivittämänä siirryin vuonna 2001 oman mainostoimiston AD:ksi. Nyt toimin yrittäjänä, joka suunnittelee ja toteuttaa mainonnan toimenpiteitä asiakkailleen. Olen tehnyt vuosien mittaan tolkuttomat määrät esitteitä, lippusia, julisteita, myymälämainosmateriaaleja, pakkauksia ja jopa webbisivuja. Kielitaito on avuksi; puhun suomea ja sujuvaa ruotsia ja englantia.

Koiranomistaja olen ollut vuodesta 1983, kasvattaja vuodesta 1986 ja kehätoimitsija jostain 1995 tienoilta. Vuonna 2006 minusta tuli ulkomuototuomari. Tätä nykyä minulla on arvosteluoikeuksia FCI.n roturyhmistä 3, 4, 10 ja laajennusoikeus ryhmään 7.

Olen julkaissut riippumatonta koira-alan tabloidlehteä Showring News vuosina 2003-2005 ja lisäksi toiminut useiden rotujärjestö- tai -yhdistyslehden päätoimittajana. Päätoimitin mm. SuKoKan Kasvattaja-lehteä 10 vuoden ajan.

Blogimaailmassa debytoin jo vuonna 2005 ja kirjoitin useita vuosia puhuttua Tuomariksi-blogia, kunnes Suomen Kennelliiton hallitus päätti langettaa siitä rangaistuksen. Rangaistus Suomen perustuslakiin kuuluvan perusoikeuden eli sananvapauden käytöstä oli toki lainvastainen, joten hallitus perui laajennuskieltoni valituksen jälkeen.

Tietotekniikka ja kamerat ovat lähellä sydäntäni. Olen ollut Mac-käyttäjä vuodesta 1999.