Fiktiivisiä keskusteluja II


Yhdistyksen hallitus on 9.2.2013 pitämässään kokouksessa yksimielisesti päättänyt lakkauttaa kasvattajakollegion. Sen tilalle perustetaan jalostustoimikunta, jonka sääntöjä laatimaan ja toiminnan runkoa suunnittelemaan hallitus pyysi tiettyjä henkilöitä. Lisäksi tämä suunnittelutyöryhmä laatii uudet pentuvälityksen ehdot. Jalostustoimikunta tulee olemaan hallituksen alainen ja hallitus viime kädessä hyväksyy säännöt ja ehdot. Pentuvälittäjä tulee olemaan jalostustoimikunnan ulkopuolinen henkilö. Lisäksi jalostustoimikunnan tehtävänä on mm. järjestää säännöllisesti jalostustarkastuksia sekä kasvattajapäiviä ja -koulutuksia.  Pentuvälityksen ehdoista informoidaan ennen niiden voimaan tuloa. Siihen asti pentuvälitys toimii kuten tähänkin asti.

 

– Ei ei ei ei ei ei ei! Nyt se halavatun urpo alkaa säädellä mun kasvatustyötä!

– Siis miten niin? Ei tossa niin sanota.

– Sanotaanpas. Jalostustoimikunta päättää kaikki yhdistelmät!

– Mun mielestä tossa mahdollisesti viitataan siihen, että pentuvälitykseen pääsyyn tulee jotain kriteerejä. Ehkä jalostuskoirille pitäisi tehdä jotain terveystarkastuksia ennen ast…

– Siis eikä! Näähän on terveitä! Ei tartte tutkia! Senkun vaan hutkitaan!

– Mistä sä tiedät, että ne on terveitä, jos ei tutkita?

– No mä nyt tiedän.

– Huokaus.

– Sitä paitsi kasvattajakollegio oli meidän ikiaikainen foorumi, jossa sai meuhkata vapaasti. Voi veljet, mikä lynkkausmeininki me joskus saatiin päälle, siinä suolet lenteli ja veri roiskui! Siis aivan loistavaa, työelämässähän ei enää nykyään pääse oikein ketään lyttäämään. Eihän se tosin millään tavalla toiminut enää viimeisinä vuosina. Mutta se oli mahtavaa! Ei sitä saa lakkauttaa!

– Eikös yhdistyksen hallitus saa päättää omat toimikuntansa itse?

– No eikä kun täähän on perustuslaissa! Euroopan ihmisoikeuselin puuttuu tähän! Mä laadin nyt heti kirjelmän Kennelliittoon!

– Sulla oli monta vuotta aikaa laatia jalostuksen tavoiteohjelma. Mikset laatinut?

– Siis… täh?